Geen obstakels voor ontruiming kraakpand Weesperzijde

15 juli 2014

Het voormalige pand van London Verzekeringen op de Weesperzijde is maandag 14 juli gekraakt. In het pand zou op korte termijn een appartementenhotel voor de Belgische keten B-Aparthotels worden gerealiseerd.

Wat de VVD betreft wordt het pand zo snel mogelijk ontruimd. VVD woordvoerder Veiligheid Dilan Yeşilgöz: "Kraken is een strafbaar feit waarbij standaard zou moet worden ontruimd. De burgemeester heeft aangegeven niet voor leegstand te ontruimen maar gezien de plannen om een hotel in het pand te vestigen, zijn er wat de VVD betreft geen obstakels om tot ontruiming over te gaan."

De VVD vreest dat door de bezetting van het pand de vestiging van het hotel in het geding komt. "Hotels zorgen voor directe werkgelegenheid zoals receptionistes en schoonmakers maar ook de Amsterdamse  horeca, musea en middenstand varen er wel bij. Gemiddeld levert één hotelkamer één voltijdbaan op. De krakers op de Weesperzijde brengen deze banen momenteel in gevaar", aldus Yeşilgöz.

De VVD heeft de burgemeester gevraagd om tot ontruiming over te gaan en de kosten die hiermee gepaard gaan op de krakers te verhalen.