Veiligheid.

Amsterdam moet veel veiliger

De druk op de politie, toezichthouders, handhavers en het Openbaar Ministerie neemt al jaren toe. De VVD wil hen dan ook de middelen geven om hun taak goed uit te voeren. Relatief eenvoudige maar zeer doeltreffende middelen zoals (flexibel) cameratoezicht, preventief fouilleren en wapencontroles moeten sneller worden ingezet. De VVD wil ook investeren in slimme en data-gedreven middelen en in extra handhavers.

De politie geeft aan met een groot tekort aan agenten te kampen, waardoor er dagelijks meer taken van het bord vallen. De VVD steunt de wens van de Amsterdamse politie om 500 extra agenten aan te nemen. We geloven daarbij in bodycams voor de bestrijding van geweld en bedreigingen tegen wetshandhavers en andere overheidsfunctionarissen. Wie toch aan deze mensen komt pakken we aan met een zero-tolerance beleid.

Drukke en kwetsbare plekken in de stad moeten op een slimme manier worden beveiligd. Dat kan met de inzet van intelligente camerasystemen en, indien nodig, met wegblokkades, extra bewapende agenten, speciale eenheden en militairen.

Eric van der Burg over Veiligheid

De VVD over Veiligheid