Maak kennis met Wout Deterink, onze nieuwe fractievertegenwoordiger

Wout Deterink is beëdigd als fractievertegenwoordiger voor de Amsterdamse VVD. Als fractievertegenwoordiger gaat Wout namens de fractie het woord voeren op de portefeuilles afval & reiniging, diversiteit en anti-discriminatie. Wout Deterink is geen onbekende van de VVD: hij zit als sinds 2022 in de stadsdeelcommissie West namens de partij en is sinds een jaar fractievoorzitter. Wout heeft jarenlang een leidinggevende functie gehad in de culturele sector en daarnaast heeft hij een eigen bedrijf in wijn. Wout is 32 jaar oud en woont met zijn vriend in Bos en Lommer.

We stellen hem een paar vragen.

Wat is een verborgen parel in Amsterdam die je graag deelt met anderen?

Ik ben gek op eten en drinken en dan met name lekker buiten de deur. Elk nieuw restaurantje of barretje in de buurt moet ik dan ook meteen bezoeken. Laatst was ik bij het recent geopende eetcafé Edita aan de Jan van Galenstraat. Een heerlijk huiskamergevoel, met lekker eten en fantastische wijn. Een aanwinst voor Bos en Lommer!

Hoe zie jij de toekomst van Amsterdam over tien jaar?

Het is niet vanzelfsprekend dat Amsterdam een fijne plek is om te wonen, daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor. Dus we moeten er allemaal voor gaan zorgen dat de stad schoon en leefbaar blijft, een fijne plek om op te groeien en een goede plek om oud te worden. Als we ons dat allemaal blijven beseffen, van links tot rechts, dan moet het helemaal goed komen over 10 jaar.

Wat was jouw droombaan toen je een kind was?

Ik was als kind gek op theater, ik zat ook bij een jeugdtheaterschool. Je maakte mij het meest gelukkig door mij op een podium te zetten. Daarom wilde ik altijd presentator worden, bijvoorbeeld van een grote quiz op televisie.  


Welke eigenschappen van de stad Amsterdam maakt jou trots?

Dat zijn toch echt de bewoners van de stad. Zij maken immers de stad. Zij geven de stad kleur, zorgen dat de stad blijft draaien en dat de stad zich blijft ontwikkelen. Amsterdammers maken Amsterdam. Daar ben ik trots op.