Even voorstellen: Wim van der Kamp

Op woensdag 17 juli is Wim beëdigd als raadslid van de Amsterdamse VVD. Hij zal het woord voeren op de portefeuilles duurzaamheid, energietransitie & circulaire economie, jeugd (zorg), masterplan Zuidoost en onderwijs. Wim heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en heeft wel drie masterdiploma’s in zijn zak (Eerstegraads lesbevoegdheid Algemene Economie, Eerstegraads lesbevoegdheid Bedrijfseconomie en Business Administration). Momenteel werkt hij als onafhankelijk financieel adviseur en als docent algemene economie & bedrijfseconomie aan het Christelijk Gymnasium Utrecht. Wim is niet nieuw in de politiek, hij is namelijk al 6,5 jaar lid van de stadsdeelcommissie Amsterdam Zuidoost - Bijlmer-Centrum namens de VVD. In dit stadsdeel woont hij ook samen met zijn vrouw.

Waar ga jij je de komende tijd als gemeenteraadslid voor inzetten?

Het is een beetje een inkoppertje maar ik ga mezelf de komende tijd inzetten voor een vrijer Amsterdam. Als liberaal vind ik dat Amsterdam een stad is met vele kansen voor iedere inwoner. Ik wil graag mensen helpen die kansen ook te pakken.

Wat is je favoriete manier om te ontspannen na een drukke werkdag?

Ik hou wel van een beetje Playstation en Nintendo spelen! Mario en Zelda zijn twee favorieten.

Welke eigenschap van de stad Amsterdam maakt jou trots?

Ik werk als docent in Utrecht. Ik zeg wel eens vaker aan het eind van de dag tegen collega’s dat ik weer terug ga reizen naar onze hoofdstad. Ik vind dat Amsterdam haar functie als hoofdstad van het land prachtig vervult. De cultuurhistorie, de economische motor en het gevoel dat iedereen hier in zijn waarde wordt gelaten. Dat is iets om heel trots op te zijn!  


Wat is het beste advies dat je ooit ontvangen hebt?

Je kunt alleen jezelf veranderen en anderen niet. Maar blijf altijd bij jezelf.